Се заврши жардињерата на Железничка, се косеше во Косел и кај скејт-паркот

Ј.П.„Охридски Комуналец„ го заврши хортикултурното уредување на бетонската жардињера на ул.„Железничка„ , по целата нејзина должина , на потегот од кружниот тек на ул. „15-ти Корпус„ до сообраќајната клучка на влезот во

Оглас БПП 2-12/2014

Оглас за барање за прибирање на понуди бр.2-12/2014 Набавка на парковска механизација со сукцесивна испорака  Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/Dossie/dosieRPP.aspx?EntityId=d6ff024d-72fe-4a05-8cf4-8811c4e65b94  

Туристичките населби интензивно се одржуваат

Во екот на туристичката сезона екипите на „Јавна хигиена„ и „Паркови и зеленило„ со зголемен интензитет ја одржуваат јавната хигиена и јавното зеленило во туристичките населби и села на охридското крајбрежје. Изминатата

Расчистена зелена депонија на „Ванчо Питошески„- се косеше во Рача и кај „Проаква„

По налог на општинскиот Инспекторат Ј.П.„Охридски Комуналец„ изврши расчистување на локацијата која се наоѓа на ул.„Ванчо Питошески„ во близина на градинката „Лихнида„. Надвиснатото и неуредено зеленило кое се ширеше од оваа локација

Се уредуваа Антички, Грашница, ул.Железничка, 15-ти Корпус и Туристичка

Пред отворањето на годинешното издание на реномираниот фестивал „Охридско лето„ , екипите на „Паркови и зеленило„ го расчистија и уредија тревниот дел кој се наоѓа над трибините од Антички театар. Активно се

Оглас БПП 3-09/2014

Оглас за барање за прибирање на понуди бр.3-09/2014 Набавка на услуги за технички преглед за регистрација на возила  Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/Dossie/dosieRPP.aspx?EntityId=0ea57ccc-af86-4823-b3ad-c1ad06a4aca1

Оглас БПП 2-11/2014

Оглас за барање за прибирање на понуди бр.2-11/2014 Набавка на резервни делови за лесни моторни возила со сукцесивна испорака  Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/Dossie/dosieRPP.aspx?EntityId=901d87d6-8501-4e8b-bcea-9a143b8d32a2

Хортикултурно уредено шеталиштето во Пештани

Екипите на „Охридски Комуналец„ хортикултурно го оплеменаа новиот кеј во с.Пештани. На шеталиштето кое се протега од рибниот ресторан до поранешната зграда на полициската станица, претходно се постави систем за наводнување, а

Расчистен манастирскиот комплекс „Свети Наум„

По барање на Дебарско-кичевската епархија екипите на „Охридски Комуналец„ денеска уште од раните утрински часови пристапија кон расчистување на туристичко-манастирскиот комплекс „Свети Наум„. По одбележувањето на празникот посветен на светителот Св.Наум, комплексот

Комуналец со многубројни активности ја одржува јавната чистота

Ј.П.Охридски Комуналец со голем број активности ја започна првата седмица од месец јули. Екипите на „Паркови и зеленило„ го расчистуваа појасот околу коловозната лента од ул.„Ристо Чадо„ , на потегот од кружната