Се расчистуваше од кампот во Љубаништа до викендиците

Во текот на денешниот ден дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”, после успешно завршената акција за чистење на магистралниот пат која заврши во вчерашниот ден, каде беа собрани околу 250 вреќи

Се чистеше кејот после силниот ветар

После вчерашниот јужен ветар, екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” беа ангажирани на чистење на кејот “Македонија”, на потегот од гратското пристаниште до хотелот “Милениум”. Подигнати беа поголеми количини на окрек, реса и

Се расчистува магистралата Охрид – Св. Наум

Со завршување на туристичката сезона, по налог на комунална инспекција, Ј.П. “Охридски Комуналец” започна со расчистување на магистралниот пат “Охрид – Св. Наум” од расфрлан комунален отпад. Акцијата ке продолжи и во

Се косеше ул. Дејан Војвода и се расчистуваше просторот каде се одржува фестивалот Охридски трубадури

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”, покрај тековните активности, беа ангажирани на ул. “Дејан Војвода”, каде се косеше тревата покрај патот и темелно се метеше и чистеше. Со овие активности,

Се уредуваше ул Железничка и се чистеа мастики за џвакање од чаршијата

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”, по барање на У.З. “Железничка”, извршија акција за расчистување на ул. “Железничка”. Се косеше нараснатата трева покрај тротоарите и жардинериите и се кастреше неуредната

Ј.П. Охридски Комуналец ја поддржува акцијата на Елколект ДОО – Скопје

Елколект ДОО во периодот од 4ти Септември 2017 до 31ви Октомври, ќе им овозможи на жителите на општина Охрид да учествуваат во акција за ослободување на своите електрични и електронски апарати и

Оглас БПП 2-4/2017

Oглас за барање за прибирање на понуди  бр.2-4/2017 Набавка на диви метли за метење на улици Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://www.e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/dcf4058b-bda5-4966-8237-fa9cb23a97be/5  

Оглас БПП 3-8/2017

Oглас за барање за прибирање на понуди  бр.3-8/2017 Набавка на услуги за технички  преглед за регистрација на возила Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://www.e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/de6f52e1-8305-48ce-ad86-96bc94c83611/5

Се отстранија бетонските жардиниери на кеј Македонија

По налог на Фондот за комунален развој и секторот за сообраќај на општина Охрид, од страна на службите на Ј.П. Охридски Комуналец, со специјално возило (пајак) беа отстранети бетонските жардиниери кои го

Се чистеше во О.У. Климент Охридски во нас. Далјан и околните улици

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” направија акција за расчистување во О.У. “Климент Охридски” во нас. “Далјан”. Се чистеше расфрлан комунален отпад од околните шанкови и се косеше целиот комплекс,