Се расчистуваше спортскиот центар после вчерашниот концерт

Покрај тековните активности, поради зголемениот обем на работа и согласно договорот со “Авалон продукција” и С.Р.Ц. “Билјанини Извори” се чистеше стадионот после концертот. Ангажирани беа десет комунални работници од 5:00 часот во

Зголемени активности на Ј.П. Охридски Комуналец

Екипите на Ј.П. “Охридски комуналец” денес со зголемени тековни активности во централното градско подрачје и на бул. “Туристичка” поради зголемената посета на гости во градот пред претстојниот празник “Илинден”. Се засадуваа жардиниери

Оглас БПП 3-6/2017

Oглас за барање за прибирање на понуди  бр.3-6/2017 Набавка на средства за хигиена и репрезентација Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://www.e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/4c12e0b6-dc39-4c39-9f3e-328dbbd1c717/5

Зголемени активности на службите на Ј.П. Охридски Комуналец

Поради зголемена посетеност за време на викендот беа максимално ангажирани сите работни единици, расположливата механизација и ресурси на Ј.П. “Охридски Комуналец”. Се работеше во три смени на метење, собирање и подигање отпад. Се расчистуваа

Повторно оштетување на зеленилото на пешачката патека

За време на изминатиот викенд од страна на дежурните служби повторно е забележано оштетување на зеленилото од страна на несовесни граѓани. Искорнети се неколку дрва од видот “Каталпа” и истите се пронајдени

Комуналец воведе вонредни смени за собирање на отпадот во ноќните часови

Ј.П. “Охридски Комуналец” покрај редовните смени за собирање на отпад воведе и вонредна смена каде ќе се собира кабастиот отпад исфрлен околу контејнерите, кој несовесни граѓани не го одлагаат прописно и го фрлаат

Се организираат средби со претседателите на урбаните заедници

Се организираше средба со претседателите на урбаните заедници “у.з. Стар град, у.з. Центар, у.з. Кошишта, у.з. Билјанини извори и у.з. горна Влашка маала на 28.07.2017 во петок” и со “у.з. Воска, у.з.

Исчистена дива депонија наспроти бензинската Окта на Туристичка

Екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” повторно на терен за машинско расчистување на дива депонија создадена од несовесните граѓани наспроти бензинската “Окта”, покрај игралиштето кај плавобелите згради. Подигнати се големи количини на градежен

Ќе се одржуваат колегиуми за организација на активностите и решавање на проблемите од страна на претпријатието

Директорот на Ј.П. “Охридски Комуналец” Александар Китески воспоставува пракса на одржување работни колегуми за организација на активностите на работните единици на јавното претпријатие, како и тековно решавање на проблемите со кои се соочува

Се чистеше крајбрежниот појас и викенд населбите на охридското крајбрежје

Денес се изврши чистење и метење на крајбрежјето на потегот кај хотелот “Славија”, во нас. “Лагадин”, с. “Пештани” и се до с. “Трпејца”. На овај потег вработените ќе бидат секојдневно присутни се