Се чистеше на потегот од “Стобекс” до чинарот “Влашка маала”

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски комуналец” спроведоа акција за расчистување на ул. “Прва македонска ударна бригада”, на потегот од “Стобекс” до чинарот “Влашка маала”. Се косеше израснатата трева покрај патот и

Се чистеше на влезот од Охрид кај “Петљата”

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” беа ангажирани на расчистување на дел од влезот на Охрид, кај местото познато како “Петља”, на крајот на улицата “Железничка”. Беше активиран “Багер” за

Се чистеше кејот после силниот ветар

После вчерашното невреме проследено со ветар, и поради зголемената посета на гости за време на викендот, зголемен и обемот на работа на екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”. Сите екипи на претпријатието беа

Чистење на Славеј планина и пресекот Карпош војвода со АСНОМ

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”, по налог на комуналната инспекција, беа ангажирани на рачно и машинско расчистување на дел од ул. “Славеј планина” и на пресекот на ул. “Карпош

Се чистеше полигонот за мали спортови

Поранешниот полигон за мали спортови во центарот на градот, кој е во сопственост на  Г.П. “Гранит”, по барање на Ј.П.„Билјанини Извори„ кое стопанисува со паркинг-просторот беше темелно исчистен и беа собрани големи количини

Се реализираат барањата на урбаните заедници Радојца Новичиќ и Гоце Делчев (Бараки)

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”, покрај тековните активности, беа ангажирани на уредување на потегот од амбулантата во нас. “Црногорци”, до пресекот на ул. “Кленоец” со ул. “Петрино” долж охридската касарна,

Продолжуваат да се реализираат барањата од претседателите на урбани заедници со кои беа одржани работни состаноци

Денес дел од екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец”, по барање на месните заедници, беа ангажирани на косење, метење, сечење на обраснати трња и неуредна вегетација на улиците “Ристо Чадо”, “Анреја Јованоски” и

Се чистеше Античкиот театар и во с. Велгошти

Се чистеше Античкиот театар после синоќешниот концерт, согласно договорот со продукциската куќа. Отпадот беше уредно собран и подигнат со возило на Ј.П. “Охридски Комуналец”. Друг дел од екипите, покрај тековните активности и

Се реализираат барањата од претседателите на урбани заедници со кои беа одржани работни состаноци

Денес дел од екипите на “Паркови и зеленило” при Ј.П. “Охридски Комуналец”, по барање на месната заедница, беа ангажирани на хортикултурно уредување во населбата Рача. Се косеше зараснатата трева и грмушки и

ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/2017 за даватели на јавни услуги

ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/2017 за пополнување на работни места на даватели на јавни услуги по пат на вработување во Ј.П.„Охридски Комуналец„-Охрид Во прилог е пријавата за пополнување: огласобјава012017http://oglas-objava-012017