Повторно се расчистува речното корито на “Грашница” на потегот од “Ливница” и по ул. “Прилепска”

Само околу еден месец откако коритото на реката “Грашница” беше темелно искосено и исчистено од страна на одделението за”Јавна хигиена” на “Ј.П. Охридски Комуналец”, се јавува повторна слика од околните куќи и

Акција за расчистување на магистралните патишта кај делниците Охрид-Подмоље и Охрид-Св. Наум

По налог на комунална инспекција се спроведе акција пред новогодишните празници за чистење на магистралниот пат Охрид-Подмоље каде што беа ангажирани 7 работници од “Јавна хигиена”, беа собрани околу 60-тина вреќи комунален

Се одржуваше јавната хигиена во У.З.14„Радојца Новичиќ„ , подготовки за одржување во зимски услови

Во изминатава седмица екипите на „Јавна хигиена„ беа ангажирани со одржување на јавната чистота во У.З.14 „Радојца Новичиќ„. Беа опфатени улиците „Радојца Новичиќ„, „Кленоец„ и сите пристапни улици, патеки и тротоари. Темелно

Се расчистуваше ул. “Железничка”

Покрај тековните активности, екипите на “Јавна хигиена” вчера и денес темелно ја исчистија ул. “Железничка” на потегот од бензинската “Таци” се до “Петљата” на излезот од градот. Ангажирани беа 6 комунални работници

Ј.П. Охридски Комуналец се приклучи во акцијата “Ден на Дрвото – засади ја својата иднина”

Ј.П. Охридски Комуналец го одбележа денот на дрвото 02.12.2015 со засадување на украсни садници на три локации. – Првата локација е на влезот од градот каде беа засадени 50 дрва од сортата

После невремето зголемени активности на „Охридски Комуналец„

После невремето кое го зафати подрачјето на општина Охрид, нашите служби беа вонредно ангажирани во текот на вчерашниот и денешниов ден. Невремето беше проследено со силен ветер, што допринесе големи количини реса,

Оглас БПП 3-17/2015

Oглас за барање за прибирање на понуди бр.3-17/2015 Набавка на услуги за миење на тешки и лесни моторни возила   Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: Oglas-BPP-3-17/2015

Оглас БПП 2-11/2015

Oглас за барање за прибирање на понуди бр.2-11/2015 Набавка на услуги за миење на тешки и лесни моторни возила     Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: OBPP-2-11/2015

Акција за зелен отпад У.З.14 „Радојца Новичиќ„ (21.11.2015 год.-сабота)

   Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 21.11.2015 год.(сабота) ќе организира акција за подигнување отпад од уредување на дворни површини и градини (гранки, трева, жива града и

Оглас доделување договор за јавна набавка 1-8/2015

Оглас за доделување на договор за јавна набавка бр.1-8/2015 Набавка на потрошен материјал за одржување-железарија, алати, водовод и останато Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: ODDJN1-08/2015