Се интервенира заради опасноста од голомразица

Заради   минусните  температури  и  можноста  од  појава   на голомразица, екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ ноќеска интервенираа на повеќе сообраќајници во градот со посипување на абразивни средства. Акцент се стави во стариот

Се расчистуваше руинираната куќа, р.Грашница и кејот

Со помош на специјална механизација екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ ја расчистија локацијата каде во текот на вчерашниот ден се разруши руинирана куќа на ул.„Гоце Делчев„ , во близина на амбулантата Воска. Разрушениот

Мобилните екипи на терен

Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ денеска се вонредно ангажирани околу санирање на последиците од обилните врнежи кои го зафатија охридскиот крај. Во вечерните часови мобилни екипи беа ангажирани во давање помош на жителите

Се расчистуваше градскиот кеј и во Долно Лакочереј

По силното вчерашно невреме проследено со силни врнежи и ветaр од јужен правец, кое со несмален интензитет преовладува и во текот на денешниот ден, екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ го чистат градскиот кеј

Нов дрворед на Булевар Туристичка

Започнаа активностите околу реконструкција на дрворедот на „Булевар Туристичка„ на потегот од пресекот со ул.„Стив Наумов„ до сообраќајната клучка на влезот во Охрид. На двете страни од булеварот ќе се засадат 120

Оглас БПП 2-10/2017

Oглас  барање за прибирање на понуди  бр.2-10/2017 Набавка на  индустриска сол за зимско одржување на улици (рефус) Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/f2f1703b-83e2-4b04-8ae1-0d0f30837506/5

Хортикултурно уреден просторот околу прес-контејнерот на Богомилска

Уште катче  хортикултурно се уреди во нас.„Христо Узунов„ . По расчистувањето на дивата депонија околу прес-контејнерот на ул.„Богомилска„  хортикултурно се уреди околниот простор околу прес-контејнерот. Со специјална механизација теренот е обработен и

Цветно уредување на парковите во есенско-зимскиот период

Со засадување на сезонските цвеќа од видот виола (очиња) започна цветното уредување на парковските решенија, кружните текови и другите зелени површини во престојниот есенски и зимски период. Денеска цветните насади се засадуваа

Оглас за прибирање понуди

Се известуваат сите физички и правни лица на територијата на општина Охрид дека Ј.П.„Охридски Комуналец„-Охрид врши продажба на основни средства-возило и старо железо: Ве молиме отворете на следниот линк : Oglas za

Оглас БПП 2-9/2017

Oглас  барање за прибирање на понуди  бр.2-9/2017 Набавка на  рекламно пропагандни печатени материјали-повторена постапка Ве молиме отворете на веб-сајтот за јавни набавки наведен во продолжение: https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/e442fbe7-9f0a-4e44-b4ea-4f27f43da7cf/5