Се уредува центарот

Во текот на денешниот ден, покрај тековните активности на Ј.П. “Охридски Комуналец”, се изврши уредување на централното градско подрачје кај градскиот плоштад. Се отстрануваа старите садници кои беа од сортата “Виола” (народски

Се косеше во с. Пештани, с. Коњско и нас. Исток

Вчера и денес екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” беа ангажирани на уредување на тревните површини во с. “Пештани”, с. “Коњско” и нас. “Исток”. Се косеше нараснатата трева покрај улиците и тротоарите, со

Акција кабаст отпад с. “Лескоец” 17.05.2017 год.(среда)

Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 17.05.2017 год.(среда) ќе организира акција за подигнување на кабаст отпад (душеци, стар мебел, телевизори, шпорети, теписони и др.) во с. „Лескоец„.

Се привршува новата патека од мостот до Горица

Екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” денес активно ангажирани на хортукултурно уредување на патеката на потегот од мостот кај “Бијланини извори” до хотелот “Парк”. Се полнеа со земја бетонските жардинерии и се засадуваа

Украдени садници од пешачката патека кај Студенчишта

Денес повторно е забележана кражба на садници кај пешачката патека која се гради од мостот кај езерската полиција до Горица. Покрај скоро секојдневното крадење на украсни зимзелени грмушки, и садници од видот

Реакција на Ј.П. Охридски Комуналец после објавата на OhridNews.com

Од страна на Ј.П. “Охридски Комуналец”, беше извршена интервенција во близина на дискотека “Парк”, при што беше подигнат несоодветно депониран отпад и беше исчистен околниот простор. До кога вака, кога знаеме кои

Од активностите на Ј.П. Охридски Комуналец

Покрај тековните активности во градот, Ј.П. “Охридски Комуналец” овие денови своите активности ги прошири и во околните населени места. Се расчистува отпадот, се косат тревнати јавни површини покрај улиците и тротоарите и

Акција кабаст отпад с. “Лакочереј”с. “Горно Лакочереј” и с. “Орман” 03.05.2017 год.(среда)

Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 03.05.2017 год.(среда) ќе организира акција за подигнување на кабаст отпад (душеци, стар мебел, телевизори, шпорети, теписони и др.) во с. „Лакочереј„,

Акција за чистење на локалните делници Лескоец-Косел, Вапила, Сирула и Ливоишта

Во текот на денешниот ден екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„  спроведоа акција за чистење на расфрланиот комунален отпад од просторот околу магистралниот пат Охрид-Битола на потегот од с.Лескоец до с.Косел и локалните патишта кои

Од тековните активности на „Охридски комуналец„

Согласно дефинираните активности и динамиката за одржување на јавната чистота и јавното зеленило во приградските населби и селата денес екипите на Јавна хигиена ги расчистуваат јавните површини во с.Подмоље и с.Пештани каде