Се реконструираат дрворедите на „Туристичка„ и „Асном„

Заради поволните временски услови екипите на „Паркови и зеленило„ започнаа со реализирање на годишната програма за 2018 год. за подигање и реконструкција на јавното зеленило на подрачјето на општина Охрид.

Екипите се на терен и се надополнуваат дрворедите на двете страни на ул. „Булевар Туристичка„  потег кружен тек кај гимназија до спортската сала „Билјанини Извори„, како и на  ул.„Асном„  потег ул.„Кеј Македонија„ до пресек со ул.„Булевар Туристичка„. На овие локации ќе се засадат 70 нови садници од видот јавор и јасен.

Share